Vlaanderen.be www.milieurapport.be
Je bent hier: Home / Publicaties / MIRA-rapporten / Milieuverkenning 2030 / Hoofdstuk 3: Huishoudens en handel & diensten

Hoofdstuk 3: Huishoudens en handel & diensten

De Milieuverkenning 2030 onderzoekt hoe het energiegebruik en de emissies naar de lucht van de sectoren huishoudens en handel & diensten tussen 2006 en 2030 evolueren onder verschillende beleidsscenario’s.
  • De energiekwaliteit van de woningen in Vlaanderen is laag. Vooral op het gebied van ruimteverwarafbeelding 3 Huishoudens en handel & diensten MVK2030ming kan het energiegebruik sterk verminderen en kunnen de emissies beperkt worden. Dit zowel bij huishoudens als bij handel & diensten.
  • Om een drastische daling van de emissies tegen 2030 te realiseren, moet onze huidige manier van wonen en werken grondig veranderen. Technologische doorbraken zijn nodig om  hernieuwbare energie een belangrijk aandeel van de energiebehoefte te laten invullen. Een essentiële voorwaarde om het energiegebruik en de emissies te verminderen, op korte en op langere termijn, is dat er vandaag al wordt bijgestuurd.

Lees het volledige hoofdstuk Huishoudens en handel & diensten (pdf).

www.milieurapport.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en milieurapportering zijn onze kerntaken.