Vlaanderen.be www.milieurapport.be
Je bent hier: Home / Publicaties / MIRA-rapporten / Milieuverkenning 2030 / Hoofdstuk 13: Lawaai

Hoofdstuk 13: Lawaai

Dit hoofdstuk focust uitsluitend op verkeersgeluid en staat eerst stil bij de gebruikte methodologie. Daarna gaat het dieper in op zowel weg- en treinverkeer als op vliegverkeer. Ook wordt een inschatting gemaakt van de verstoring van het stiltegebied in Vlaanderen. Tot slot formuleert dit hoofdstuk enkele aanbevelingen voor het beleid.
  • Bij het huidige beleid zal de geluidshinder door weg- en treinverkeer blijven toenemen. afbeelding 13 Lawaai MVK2030Om tot een daling van de geluidshinder te komen zijn er doortastende maatregelen op Vlaamse schaal nodig. De geluidsactieplannen kunnen in heel Vlaanderen een rol spelen. Voorwaarde is dat er gekozen wordt voor maatregelen die ook effect hebben buiten de vastgelegde gebieden in de Richtlijn.
  • Om op langere termijn de geluidsbelasting rond de luchthavens Brussels Airport en Oostende-Brugge te beperken zijn bijkomende maatregelen noodzakelijk.

Lees het volledige hoofdstuk Lawaai (pdf).

Link naar de Indicatorenatlas

kaart website indicatorenatlas

Klik op de kaart en ga naar de Indicatorenatlas
met geanimeerde kaarten, grafieken
en beschrijvingen van indicatoren.

www.milieurapport.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en milieurapportering zijn onze kerntaken.