Vlaanderen.be www.milieurapport.be
Je bent hier: Home / Publicaties / 2010 / Zwevend stof en fotochemische luchtverontreiniging - Visionair scenario Milieuverkenning 2030

Zwevend stof en fotochemische luchtverontreiniging - Visionair scenario Milieuverkenning 2030

Uitgave 31-12-2010Naast metingen wordt de algemene luchtkwaliteit binnen Vlaanderen ook opgevolgd via modelleringen van zwevend stof en fotochemische luchtverontreiniging.

Het luchtkwaliteitsmodel BelEUROS geeft de impact weer op de luchtkwaliteit van de evoluties in emissies van luchtverontreinigende polluenten (NH3, SO2, NOx, NMVOS, PM2,5, PM10). In de MIRA Milieuverkenning 2030 werden verschillende scenario’s doorgerekend. Voor het Visionair scenario werd slechts een gedeeltelijke set emissiegegevens opgesteld. Hierdoor was het niet mogelijk om in het kader van de Milieuverkenning 2030 een doorrekening te maken van de luchtkwaliteit voor dit scenario. Deze studie werd opgestart met het doel om de emissieset te vervolledigen om een doorrekening van het Visionair scenario uit te voeren.

Studie uitgevoerd in opdracht van MIRA, Milieurapport Vlaanderen
Onderzoeksrapport MIRA/2010/09 - VITO/2010/RMA/R/288

onderzoekers: Felix Deutsch, Nele Veldeman, Jean Vankerkom, Wim Peelaerts, Jurgen Buekers, Rudi Torfs, VITO en Frans Fierens, Charlotte Vanpoucke, Elke Trimpeneers, Line Vancraeynest, Myriam Bossuyt, VMM

www.milieurapport.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en milieurapportering zijn onze kerntaken.