Vlaanderen.be www.milieurapport.be
Je bent hier: Home / Milieuthema's / Geluids-, Geur- & Lichthinder / Geluidsblootstelling aan wegverkeer / Percentage van de bevolking blootgesteld aan wegverkeergeluid (Vlaanderen, 1996-2018)

Percentage van de bevolking blootgesteld aan wegverkeergeluid (Vlaanderen, 1996-2018)

Deze indicator geeft de blootstelling weer van de bevolking aan geluidsdruk(niveaus) ter hoogte van de gevel van woningen (opgevolgd aan de hand van verschillende indicatoren).

Door een aantal aanpassingen in de methodologie kunnen de cijfers tussen 2004 en 2005, tussen 2007 en 2012-2015 en in de periode 2016-2018 niet rechtstreeks met elkaar vergeleken worden. Vanaf 2016 wordt een verbeterde bevolkingsdichtheid (hoger bevolkingsaantal en verbeterde toewijzing aan gebouwen) gebruikt die verantwoordelijk is voor de knik in de bovenstaande curves Lden en LAeq, dag.

Bron: MIRA op basis van metingen en geluidskaart INTEC-UGent, verkeerstellingen Verkeerscentrum Vlaanderen; departement Omgeving (WWW.MILIEURAPPORT.BE)

Cijfers in Excel

Embed link

www.milieurapport.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en milieurapportering zijn onze kerntaken.