Deel deze pagina

Verzenden

Toegankelijkheidsverklaring

MIRA heeft bij het ontwerp van deze website rekening gehouden met de verschillende manieren waarop mensen omgaan met het internet, zodat het gebruik van deze website voor iedereen helder en gemakkelijk is.

Webbrowsers

Voor de goede weergave van de inhoud, wordt aangeraden deze website te consulteren door middel van volgende browser-versies:

  • Firefox 10+
  • Internet Explorer 9+
  • Safari 5.0+
  • Chrome 16+
  • Mobile Safari (iOS4+)

Inhoud

Alle pagina’s op deze website zijn zoveel mogelijk consequent, herkenbaar en gestructureerd semantisch opgebouwd. De tekstgrootte van de website is eenvoudig te wijzigen.

Links

Alle links zijn voorzien van een afzonderlijke kleur en/of onderlijnd. Externe links die openen in een nieuw venster zijn voorzien van een visueel symbool waarvan de alt-tekst vermeldt dat de link wordt geopend in een nieuw venster. Links die naar bepaalde bestanden linken duiden via de extensie aan welk type bestand het betreft (pdf, doc), tevens vermelden ze ook de bestandsgrootte.

POP-UPS
Wanneer een pop-upvenster wordt geopend wordt dit aangekondigd en is het venster volledig schaalbaar.

Bestanden

PDF
Wij streven ernaar alle bestanden in een toegankelijk formaat aan te bieden. Wij stellen alles in het werk om PDF-documenten die na maart 2009 op het web worden geplaatst als toegankelijke PDF beschikbaar te stellen. Wie een toegankelijke versie van een ouder PDF bestand wenst te ontvangen kan contact opnemen via mira@vmm.be of 015 451 461.

OFFICE
Wegens het groot aantal office bestanden op onze website werd niet systematisch een HTML versie voor elk bestand voorzien. Wie toch een HTML versie van een office bestand wenst te ontvangen kan contact opnemen via mira@vmm.be of 015 451 461.

Alt-teksten

Een alt-tekst verschijnt wanneer men met de muis een entiteit (link, foto, figuur ...) op de webpagina aanraakt.

Los van illustratieve afbeeldingen is elke afbeelding of complexe figuur voorzien van een duidelijke en beknopte alt-tekst.

Kleuren

In het design van de website is er rekening gehouden met een zo duidelijk mogelijk contrast tussen de verschillende gebruikte kleuren en de achtergrondkleur.

Structuur

We hebben gebruik gemaakt van XHTML en CSS. Technieken die zoveel mogelijk voldoen aan de richtlijnen gegeven door W3C, omdat we ervan overtuigd zijn dat gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid een solide basis moeten hebben. De grootte van de lettertypes in de CSS-stylesheets zijn relatief aangeduid zodat de instellingen van uw browser gerespecteerd worden.